касети и тонери

Бързо зареждане на касетите

Патронът, който се използва в съвременните принтери и многофункционални устройства, по своята същност е контейнер за боя (пигмент или тонер), който може да разпредели в необходимото количество и да се приложи към печатаната повърхност. В зависимост от вида на принтера или MFP, касетите се пълнят с тонер или течна боя. Въпреки факта, че мастиленоструйните принтери, които печатат с течно мастило, имат по-ниска скорост на печат, те са също толкова популярни, колкото лазерните принтери.

Самата касета, която е инсталирана в принтер или мултифункционален принтер и е доста уникален продукт, тъй като нейният вид, монтажни характеристики, обем и други параметри ще се променят с пускането на нови модели. В този случай потребителят на печатно периферно оборудване има въпроса как да избере правилната касета, която да е съвместима с принтера.

Традиционният подход с избор на външен вид не се вписва тук, а основният диференциален критерий е маркировката, приложена върху касетата. Съвпадението на маркировката на касетата, посочено в паспорта на принтера или MFP, и това, което е закупено от клиента, го предпазва от проблемни ситуации, когато касетата не е подходяща за дадения принтер. Подходящи модели тонери и масла, разгледайте тук: OKI Лента OKI ML280.

Почти всички производители, за да увеличат печалбите от продажбата и пълненето, препоръчват използването на мастило или тонер, произведени от тяхната компания. Този подход, макар и на ръка, на производителите, но потребителите са добре запознати с тази бизнес идея, пълни касети с подходящ цвят.

Добрите зареждащи касети по никакъв начин не влияят на производителността на принтера или MFP и също не са забранени. Основното нещо, когато зареждането на касетата съвпада с цветовата гама е спазването на касетата за персонала за поддръжка и инсталация след пълнене.

Днес, в почти всеки, дори и в малко градче, можете да намерите сервизен център, който се занимава с презареждане, ремонт и смяна на касети. Този факт ви позволява да използвате повторно касета, като по този начин намалите разходите за отпечатване и запазване на потребителя. Някои центрове за услуги дори осигуряват гаранция за услугите си, което също отразява пълния потенциал на тази услуга за клиенти, които трябва да напълнят касетата. В някои случаи е възможно да се достави заредената касета директно в офиса, което спестява време за персонала.