Ето как да изберете правилната кухня за вашите мечти

Когато започвате да избирате обзавеждане за кухня, както повечето хора се сблъсквате с редица различни въпроси. И това е естествено, защото към кухненските комплекти се налагат определени изисквания. Времената на стандартните кухни отдавна са отживелица, сега на мода са кухни Геномакс.

Днес можете да изберете перфектните мебели за себе си и семейството си. Достатъчно е само да вземете решение за цветовете и стила. Е, и, разбира се, обърнете внимание на функционалността, защото пълненето на кухненските шкафове и чекмеджета, също е много разнообразно. Такова започва от рафтове с въртележка и преминава през специални стелажи, за да стигне до разделители за по-удобно съхранение на различни аксесоари. В тази статия ще ви запознаем, как да изберете и купите правилната кухня и как да избирате измежду моделите кухни Геномакс.

Как един отлично направен проект ще ви е от полза да изберете правилната кухня

Успешният кухненски проект изисква комбинация от две важни качества – красота и практичност. В същото време не забравяйте, че концепцията за красота е различна за всеки и не е задължително вашето да съвпада с мнението на дизайнерите.

Как да изберем кухня-проект

На първо място, кухнята трябва да ви хареса, но удобството и функционалността играят много важна роля. Без тях красотата няма значение. Вземете плана и вижте основните тайни, как да изберете правилната кухня:

1. Не бързайте да поставяте  отводнителна система, вентилационни изводи, контакти, преди да инсталирате кухненски модул. На първо място, решете какви домакински уреди имате нужда и къде ще разположите. Внимателно направете измервания на вашата кухня. Изберете няколко варианта за поставяне на мебели и уреди.

2. Ако сте собственик на малка кухня, тогава помислете за дизайна на стаята по такъв начин, че да използвате напълно височината на стаята:

Тази опция ще увеличи полезния обем за съхранение на кухненските шкафове.

С помощта на вертикални линии можете визуално да увеличите височината на тавана.

Високите шкафове перфектно крият различни комуникации, например въздуховоди от аспиратор, бойлер и др.

3. Знаете ли, за теорията на работния триъгълник? Разбира се, днес този модел е леко демоде, тъй като в повечето кухни, освен хладилник, мивка и печка, има и други домакински уреди. Смисълът му, обаче остава същият. Колкото по-малка е траекторията на движението ви в кухнята, толкова по-добре. Отлични решения за всеки дом имат кухни Геномакс.

Как да изберем кухня-триъгълник

Когато планирате кухнята си, помислете, какви домакински уреди имате и използвате постоянно. Например кафемашина, микровълнова печка, мултикукър и кухненски робот. Начертайте план на кухнята и подредете тези елементи, върху нея по такъв начин, че да е възможно най-удобно да ги използвате.

Основният момент, на който трябва да се обърне внимание е, че обектите не са разположени в една права линия. Това е най-неудобният вариант. Оптималният периметър на работния триъгълник е 4-8 метра (в зависимост от размера на кухнята).

След като решите броя, размера и местоположението на домакинските уреди, можете да започнете да избирате материалите, от които ще бъде изработена вашата кухня. Най-добре е да се спрете на съвременните готови решения – кухни Геномакс!