Защо е важно почистване след строителство или ремонт

Защо е важно почистване след строителство или ремонт

В случай, че сте планирали почистване след строителство и ремонт е добре да имате представа от някои неща. Тук сме представили някои от тях:

Пълно ръководство за „Направи си сам“ в 25 стъпки

Няма място като дома!

Да, но, за да стане едно жилище „дом“, то трябва да отразява вашите вкусове, предпочитания и начин на живот. И те се променят с времето, така че „домът“ трябва да бъде в крак с промяната.

И така, ако сте решили да ремонтирате дома си или, напротив, сте направили голямата крачка и сте построили нова къща от нулата, добре е да видите изложението в темата по-долу:

Честито на новите собственици на домове!

Със сигурност сте направили правилния избор и нямате търпение да се насладите на гостоприемния си дом.

Преди да отворите бутилката шампанско със семейството и приятелите си, трябва да се уверите, че домът е безупречен. Той трябва да е чист и никой няма да предположи, че преди няколко дни работниците се рояха там, бормашините бръмчаха правейки Кърти чисти извозва и всичко беше в пълни развалини.

Независимо дали говорим за строителство или ремонт, вероятно сте се съсредоточили основно, върху намирането на истински професионалисти. Тогава сигурно сте мислили много за естетическата страна, материалите, които да изберете, но и разходите и времето за изпълнение. Има голяма вероятност проблемите с окончателното почистване дори да не са в списъка, въпреки че е добре да планирате почистването си, след строителство или след ремонт, дори преди началото на работата, за да не се превърне в допълнителен стрес, когато вие и вашето семейство започва да въздиша с облекчение, че всичко е свършило (завинаги).

Освен ако това не е ясно и недвусмислено посочено в договора, строителят няма да се заеме с почистването, след строителните работи. Работниците вероятно просто ще премахнат големите парчета отломки от строителни материали и ще вакуумират, но повече от това… не. Всяка екстра ще трябва да бъде посочена в договора и ще означава допълнителни разходи. Освен това строителството и почистването са две различни области и е възможно екипът от работници дори да няма необходимото обучение, решения и оборудване, а почистването, за което сте платили допълнително, да е под нивото на очакванията.

Друг вариант е да се обадите на почистваща фирма

Такава може да наемете и на адрес: https://xn--h1adsi2b.com. Това има предимството, че ще ви изпрати квалифициран персонал с професионално почистващо оборудване и решения. Говорим за цял, организиран и опитен екип, който ще знае точно, какво да прави и ще приключи с почистването много по-бързо от вас. Имайте предвид обаче, че като цяло тарифите за след строително почистване са по-високи от тези за поддържащо почистване или дори дълбоко почистване, тъй като усилията са по-големи и процедурата по-сложна.

Третият вариант е сами да се заемете с почистването. Тук, обаче имайте предвид, че ще ви трябват много време, енергия, търпение, сръчност, разтвори и специално оборудване.

В крайна сметка решението е ваше и разбира се зависи от всеки случай, конкретно.

Източник: кърти.com.