Защо има разпродажби и намаления в emag

Защо има разпродажби и намаления в emag

Днес сред много хора съществува мнение, че намаления в emag, продажбите, промоциите са чиста измама. В интернет се разпространяват и теории от типа, че продавачите дават редовната цена за отстъпка, просто като залепят етикетите с цената на стоките.

Каква е истината за разпродажби и намаления

Предлагаме ви да научите сега:

Продажбата с намаления са нещо различно. Големите европейски и американски търговци на дребно ценят репутацията си, така че не прибягват до подобни на гореспоменатите трикове. Проблемите на ценообразуването в тези компании се занимават, с цели подразделения.

Такива първоначално включват бъдеща отстъпка в цената на стоките, за да не останат в губещите. Всъщност всички отстъпки са преразпределение на средства от джобовете на едни купувачи към джобовете на други. Хората, които купуват неща на редовната им цена, до известна степен „спонсорират“ тези, които купуват с отстъпка. Така разпродажби и намаления в emag може да разгледате по всяко време от предоставения ви линк.

Продажбите помагат на търговците на дребно да постигнат няколко цели едновременно:

да се продават „морално“ остарели стоки и да се освободи място за нови;

привличане на нови клиенти;

стимулиране на импулсното търсене;

увеличаване на текучеството;

запознаване на потребителя с нов продукт.

В крайна сметка всичко това може да се сведе до една глобална цел – увеличаване на печалбата. Потребителят има обратната цел – да спести пари. Ето защо, когато купувате нещо с отстъпка, не забравяйте да се запитате: „Чия цел реализирам този път?“

Кога се правят най-големите разпродажби и намаления

Графикът на намаления в магазините за масов пазар не се е променил от десетилетия. Това е много удобно, защото може да планирате покупките си предварително. Ето и кои са най-популярните сезони и дни в годината:

Зимна разпродажба

Най-голямата разпродажба на годината. Започва в края на декември и продължава до февруари. Магазините разпродават колекцията от изминалата година, за да направят място за новата. Отстъпките важат за всички категории стоки. Най-голяма полза можете да получите при закупуване на летни дрехи, обувки и аксесоари.

Лятна разпродажба

Провежда се от края на юни до началото на август. Най-доброто време за покупка на връхни дрехи, топъл трикотаж, демисезонни обувки. Има и намаления за летни дрехи, но те са по-скромни.

„Черен петък“

Черен петък традиционно се нарича последният петък на ноември. На този ден започва продажбата, която продължава от няколко дни до няколко седмици. Отстъпките по правило не важат за целия асортимент.

Разпродажби в средата на сезона

В края на всеки сезон магазините разпродават сезонни стоки. През февруари – пухени якета, през август – бански костюми. Може да си купите неща за следващия сезон, но те ще чакат да влязат в употреба дълго време.

Търговците на дребно също организират спонтанни промоции

Такива са и разпродажби и намаления в emag. По този начинсе създава импулсно търсене на продукти. Невъзможно е да се предвиди кога ще се случи това. Съответно се трябва да сте подготвени за тях. И така, за „умните“ шопахолици, подобни неща не представляват особен интерес.

Купуваме неща само през зимните и летните разпродажби. Към края отстъпките достигат 80%. Може да купите добри продукти на смешна цена. Но за някои от тях трябва буквално да си ловуваш.