Интериор в класически стил

Интериор в класически стил

Модата се мени, но класиката е вечна. Ако сте изтънчена личност, която цени истинската красота и съвършенство, заложете на класическия стил в интериора на дома си.

Първата стъпка е почистването на жилището и изхвърлянето на посредствените мебели, които нямат място в стилистиката на вечната класика.

Следва ефективен и траен ремонт, които да гарантира дълъг живот на новия интериор, изграден в непреходен стил.

Стени и осветление

Стените са просто фон, те са едноцветни и семпли. Има вградени ниши с кокетни етажерки, върху които са наредени книги или сувенири. Колоните присъстват на точните места, изработени от гипс или мрамор. Осветлението е празнично и ярко. Полюлейте са тежки и помпозни, често кристални. Съдържат флорални фигури и висулки. Те са единственото осветително тяло в стаята.

Дограма и врати

Те са дървени, с богати орнаменти и окраски, може да са под формата на арка. Вариант за врата е масивно желязо, украсено с резба.

Подова настилка

Тя е мека и топла. Краката на обитателите на класическия дом потъват в удобството на дебели килими и мокети. Материите са скъпи и качествени, по тях може да се ходи цял живот.

Мебели

Диваните, фотьойлите, спалните са облицовани със скъпи дамаски в класически цветове. Ако в дома ви е останал някой стар диван, може да се възползвате от него само ако е класически. Претапицирайте го с качествена материя във вечно бяло, царско червено или класическо синьо. Ако дизайнът му е нестандартен, по-добре го изхвърлете. Масите са от масивно дърво, а столовете тежки, с високи облегалки и мека облицовка.

Електро уреди

Те са вградени. Фурната, хладилника, съдомиялната са скрити в изискани шкафове. Телевизора е в изчистена стилистика и е монтиран на кокетен шкаф или в декоративна рамка на стената. Кабелите са покрити и невидими на пръв поглед.

Аксесоари

Те са същността на класическото жилище. Големи стенни часовници, завещани от вашите предци, старинни портрети или вечни гоблени красят стените. Техните рамки са дърворезба и само по себе си са произведение на изкуството.

В класическия интериор място имат само предмети със стойност. Почистете и изхвърлете от дома си всички посредствени и нестандартни мебели и отворете път на истински ценното.