рисуване по номера

Какви бои и четки са най-добри за рисуване по номера

Рисуването по номера се цени, преди всичко, защото позволява на всеки, който дори не се е опитвал да рисува сериозно, да създаде пълна картина.

Изображението наистина излиза доста детайлно и ярко, благодарение на професионалните бои и бяло грундирано платно. Тънкият контур лесно се рисува и картината изглежда като нарисувана от нулата.

Какво е важно в избора на комплекти за рисуване по номера, вижте сега:

Комплектите за рисуване на картини по номера най-често се допълват с акрилни бои. По-рядко – мастило, но те са също толкова подходящи за изучавания урок. Номерата, отпечатани върху платното, съвпадат с номерата на бурканчетата с бои, които са достатъчни за създаване на определена картина.

Препоръчително е първо да използвате светли нюанси, а след това тъмни

Трябва да се направи по този начин, защото тъмните тонове могат да скрият грешката, направена от светлите. Ако направите обратното, върху платното ще се появи мръсотия.

Смесете бои, върху дървена палитра

Не се притеснявайте, че няма достатъчно материал: акрилът е предназначен за пълно, а не икономично използване. Бурканите трябва да са плътно затворени, уверете се, че изсъхналият материал не се натрупва отстрани, в противен случай няма да може да затворите херметически контейнера и боята ще изсъхне. Може внимателно да разредете акрила с блясък или други материали, за да добавите жар към картината.

Съхранете боите, за да ви служат дълго

Също така е добре да обърнете внимание: след като отворите капака, срокът на годност на боите е около три месеца. Ако са малко сухи, може да ги разредите с вода, но това няма да помогне, ако материалът е напълно сух. Когато имате нужда от дълга почивка, препоръчва се да увиете бурканите във влажна кърпа и да ги опаковате в найлонов плик. Предприетите мерки ще осигурят на боите по-дълъг срок на годност.

Обикновено в комплектите има от 3 до 5 четки с различна дебелина за удобство на твореца и рисуване върху малки и големи площи. Ако не сте доволни от качеството на четките от комплекта, може да купите подобни, но обикновено те се различават малко една от друга. Важно е само правилно и редовно да се грижите за инструментите за рисуване. Тогава, те ще издържат дълго време.

Нюансите в грижата за четките:

изплакнете обилно, след употреба;

не съхранявайте за дълго във вода;

избягвайте концентрирани химикали, когато почиствате четката;

не сушете със сешоар, а оставете да изсъхне естествено.

Техника на рисуване

Няма строга процедура за рисуване по номера. Като правило хората сами разбират, какво трябва да се направи. Няма разлика да започнете с големи или малки области, рисувайте отгоре-надолу или отдолу-нагоре. Препоръчва се само да започнете със светли тонове и да се премине към тъмните. Въпреки простата технология, в интернет има много видеоклипове за обучение. Най-важното е да не бързате и да правите всичко внимателно, последователно. Нанасянето на дебели щрихи е начин да направите картината по-обемна и интересна.

Всякакви комплекти картини по номера може да разгледате на адрес: https://www.estela.bg и да поръчате сега!