главно устройство в колата

Какво да търсите при избора на главно устройство в колата

Има някои важни критерии, по които може да изберете своята мултимедия за кола. Нека се спрем на някои от тях сега:

Изберете модел с поддръжка на смартфон

Сега дори най-евтините модели радиостанции могат да се синхронизират със смартфон. Например, повечето дори по-млади модели на Pioneer ви позволяват да свържете смартфон с Android към USB конектор. Много модели могат да работят и с iPhone. Те поддържат директен контрол на възпроизвеждането, когато са свързани към USB и подобно на смартфоните с Android се зареждат, когато са свързани. Препоръчва се да обърнете внимание на вградения Bluetooth модул. С такъв получавате не само възпроизвеждане на музика от вашия смартфон, през аудио системата, но и изключително удобен режим на свободни ръце. Разбира се, за да получите най-доброто качество на звука, без загуби от безжично предаване, по-добре е да изберете главни устройства с Wi-Fi. Въпреки че за ежедневно слушане и Bluetooth трябва да е достатъчно.

Експертите предричат ​​страхотно бъдеще за Android Auto и Apple CarPlay. Те работят по следния начин: свързвате вашия смартфон към главното устройство и той става като прозорец в него. Директно от екрана на радиото може да стартирате някои приложения, инсталирани на вашия смартфон – навигация, различни музикални услуги – и да ги управлявате. Основната характеристика на технологиите Android Auto и CarPlay е възможността за гласово управление.

Прецизирайте настройките на звука

Ако имате специални изисквания за качество на звука, тогава е по-добре да разгледате моделите на главните устройства с поддръжка на съвременни формати. Например, популярният днес формат FLAC без загуби не само запазва оригиналното качество на звука, но също така ви позволява да запазвате музика с качество, което надвишава качеството на традиционен компактдиск. Например FLAC файловете са формати с висока разделителна способност се наричат ​​​​аудио с висока разделителна способност.

Когато избирате мултимедия за кола, трябва внимателно да проучите нейните звукови настройки. Колкото по-висок е този или онзи модел в продуктовата линия на компанията, толкова повече функции за персонализиране съдържа. Ако, например, в по-младите модели на Pioneer може да промените характера на звука с относително лесен за настройка петлентов еквалайзер, тогава в по-напредналите модели вече ще имате наличен 13-лентов или дори 31-лентов еквалайзер.

Препоръчваме да обърнете внимание на наличието на честотни филтри в настройките. Когато са включени, към изходите на главното устройство не се предава целият звуков сигнал, а само определен честотен диапазон. Например, когато високочестотният филтър е включен, най-ниският бас на субуфера се отслабва, поради което високоговорителите на системите за високоговорители започват да работят в по-лесен режим: границата на неизкривен обем се увеличава, а при нормална сила на звука става по-ясна.

Нискочестотният филтър е включен в канала на субуфера. Той оставя само бас компонента в аудио сигнала. Като включите и настроите тези филтри, може точно да съпоставите звука на акустиката и субуфера, за да получите красив и музикален бас.

Тези, които искат да издигнат качеството на звука на следващото ниво и да изградят усъвършенствана аудио система, трябва да изберат мултимедия с филтри с разширени диапазони на настройка. Те ви позволяват да свързвате системи от високоговорители не само по традиционния начин – предни/задни/субуфер, но и по канал – високоговорители/високоговорители със среден бас/субуфер.

Кое още оказва значение в избора на мултимедия за кола?

Размерът – Най-често радиостанциите и мястото за тях в колата се предлагат в стандартни размери, но в някои случаи трябва да купите специални адаптерни рамки, за да поставите устройството в нестандартен отвор.

Тип: аудио или мултимедия за автомобил – Ако ще слушате само музика, най-добре изберете просто аудио. Мултимедията е подходяща за тези, които обичат новите технологии. В допълнение, такива системи са по-удобни за работа благодарение на сензорния екран.

Възможност за синхронизация със смартфон – Различните модели имат различен брой възможности. Някои се синхронизират, за да ви позволят да възпроизвеждате музика от вашия смартфон, докато други напълно интегрират вашия смартфон в аудио системата и ви дават повече опции. И двата варианта са добри.

Настройки на звука – почитателите на висококачествен звук трябва да обърнат внимание на моделите с разширени настройки на звука: увеличен брой ленти на еквалайзера, честотни филтри и други. Тези, които слушат музика не толкова често, тези настройки, едва ли ще са необходими.

Всчкакви модели мултимедия за кола и навигация за кола, може да разгледате на страниците на сайта: BGAUTO.EU.