Как да комбинирате растения в градината – фирма за почистване на двор

Как да комбинирате растения в градината – фирма за почистване на двор

Време е да поговори за ситуациите, в които може да ни потрябват услугите на фирма за почистване на двор. Повечето от нас запълват цветните лехи и градини, като се фокусират главно върху собствените си желания. Разбира се, много зависи от това, защото цветята трябва да радват окото.

Статията ни е предоставена с любезното съдействие на Фирма за почистване на двор.

Не забравяйте обаче и предварително проучете още един нюанс – как да комбинирате растенията в градината. В крайна сметка сред тях има както енергични високи култури, които потискат „по-нежните“ съседи, а също така и доста миниатюрни, но очарователни цветя. Такива различни растения трябва да бъдат засадени така, че всеки да има достатъчно място и осветление. Освен това всяко цвете има свои собствени изисквания, което също е важно.

Как да комбинирате растения в градината – общи правила

Първата стъпка е внимателно да проучите всички култури, които ще растат на мястото, от цветя до дървета и храсти. Групирайте устойчивите сянка растения заедно, като им дадете уютно място и отделно, на слънце, засадете светлолюбиви. Също така помислете, какъв състав на почвата харесват и дали имат повишени изисквания към влагата. За съдействие по почиствания на дворове, посетете и връзката тук: https://dvorove.com/firma-ceni-pochistvane-dvor.

Какво друго има значение за един успешен ландшафт?

Тук има много нюанси, например:

Височина на растенията и характеристики на кореновата система. Големите зелени домашни любимци трябва да имат достатъчно място и да не закрива другите. Така храстите със силно развито и особено пълзящо коренище е най-добре да са поставени отделно.

Времена на цъфтеж

Може да създадете цветна леха, която ще цъфти непрекъснато, като вземете растения, които цъфтят едно след друго.

Оцветяване

То може да бъде цветна предна градина или проектирана в една посока, например в меки цветове. Или се съсредоточете само, върху пролетно-летните цветове, като през останалото време се възхищавате на зеленината.

Индивидуални свойства на растенията

Много култури са в състояние да отблъснат насекомите вредители. Това им позволява да се използват за съвместни кацания.

Местоположението на насажденията също играе роля, тъй като цветните лехи могат да бъдат вертикални, странични, многоетажни. Тук е особено важно да се проучат характеристиките на всяко цвете, колко бързо и силно расте.

Кое, с какво върви добре – няколко примера от фирма за почистване на двор

Изброяването на всички цветя е просто нереалистично, така че нека поговорим за най-често срещаните растения в градината. Розите ще изглеждат ярки на преден план на иглолистни дървета. Между тях може да засадите същите ярки и големи култури (флокси, делфиниуми) или деликатни и дискретни (декоративни зърнени култури, гипсофила). Катерещите рози „се сприятеляват“ с катерещото грозде, особено след като могат да бъдат защитени заедно и еднакво третирани от болести и вредители.

Божурите трябва да бъдат засадени на горния етаж, те предпочитат самотата. Но едногодишните, цъфтящи пред тях, ще привлекат вниманието към себе си след края на цъфтежа на самите божури. От декоративните култури, хостата, растяща наблизо, изглежда красива, особено пъстри сортове.

Лалетата и другите членове на семейството на луковичните се комбинират помежду си и създават ярка пролетна цветна леха. Могат да се засаждат и пред или между растения, които цъфтят през лятото или есента (гладиоли, хризантеми, невен).

Ирисите се „побират“ в почти всяка предна градина, с изключение на розовата градина, където ще станат визуални конкуренти на кралицата на градината. Но красавиците – лилии и божури, предпочитат да са самостоятели насаждения, а до домакините изглеждат добре. И най-непретенциозните по отношение на съседите могат да се считат за хризантеми. Те се разбират добре с всякакви цветя, въпреки че цветна леха само от хризантеми, но с различни цветове, изглежда страхотно.

Източник: dvorove.com