Как да пораснеш по-висок

Да бъдеш някой, да мечтаеш и да постигаш мечтите си не е никак проста работа. Някои смятат, че това е свързано до голяма степен с генетиката на човек, а според някои научни открития, по-високите хора са по-склонни към това.

Много хора желаят да имат по-висок ръст и структура по много причини, тъй като това наистина предлага много предимства.

Смята се, че по-високите дават повече тласък за доверие, по-свободни са, защото могат да достигат до всичко, без да молят за помощ и не се налага да се ограничават с вечно носене на обувки с платформа или ток.

И така, ако вашите гени диктуват да бъдете ниски, това означава, че имате малък шанс да станете твърде висок. Въпреки това, не е необходимо да се отказвате лесно, тъй като има няколко начина как да растете по-високо. Може дори да ги опитате. Ето някои естествени начини как да посегнете по-висок ръст.

Дарете си достатъчно сън

Когато говорим за отглеждане на по-висок размер, достатъчно е количеството сън. Такъв е важен фактор, който насърчава здравословния растеж. Проучване показва, че тийнейджърите трябва да имат най-малко 8 часа сън през нощта и 11 часа, за активна дейност за насърчаване на здравословен растеж. Достатъчното нощен сън е важен за растежа на тялото, както и регенериране на тъканите по време на нощната почивка. Освен това, мозъка освобождава хормон на растежа, който е специфичен хормон и се освобождаване в дълбок цикъл на сън. По този начин, ако не спите достатъчно през нощта, особено по време на растеж, това ще доведе до липса или ниско количество на хормон на растежа. Последният от свия страна позволява да се достигне максимална височина. Можете да направите всичко, за да се повиши качеството на съня, като например да замените кафе с чай от лайка или да вземе топла вана преди лягане.

Здравословна диета

Здравословното хранене е задължително, когато се стремим да растем по-високи, тъй като тя е от съществено значение, за тялото. Такава доставя хранителни вещества важни за растежа. Основният ключ към здравословното хранене е да се избегне нежелана храна и да се придържаме към балансирана диета по план. Ако искате да засилите растежа на тялото, се уверете, че се храните с богата на витамин D храна, калций, цинк, и други основни хранителни вещества. Можете да получите витамини и минерали от млечни продукти, свинско месо, яйца, соя и много повече.

Редовните упражнения

За да растете по-високи, трябва да бъдете по-активни, особено в спорт или физически упражнения. Деца и тийнейджъри трябва да бъдат насърчавани да са по-физически активни за постигане на максимален растеж. Дори и ако сте над 18 години, или смятате, че сте попаднали в етап, когато растежа спира, все още можете да добавите още няколко „инча“ към вашата височина. Ако се питате как става това, то отговорът е прост – когато се занимавате с физическа активност, тялото ви изисква повече хранителни вещества. Ето защо, повишеният прием на хранителни вещества кара тялото да расте. Също така, ангажиране на редовни физически упражнения и спорт стимулира хормона на растежа. Някои от добрите спортове за растеж са плуване, скачане на въже и др.

Форма и добра стойка като практика

Някои хора имат лоша поза поради лоши навици, когато седите и работите трябва да сте изправени в кръста и гърба. Този лош навик може да доведе до продължително потискане на нормалната височина, която ви позволява да се разраствате по-високи.