Как да се грижим правилно за смартфон

Грижата за екрана на смартфон има водеща роля. Тя може да спаси и дори да удължи живота му.

Екранът на всички мобилни телефони, особено на сензорните смартфони, се нуждае от подходяща грижа. Ако един обикновен мобилен телефон, бъде стопанисван правилно, то е желателно да се предпази и от докосване на екрана. Така няма да се налага много да го мислите как да премахнете драскотини и ожулвания по защитното стъкло.

Как да почиствате екрани при докосване:

  1. За да почистите сензорен екран на смартфон се препоръчва използването на специална тъкан с микрофибър. Този плат леко премахва мръсотията, без да оставя драскотини.
  2. Преди да започнете да почиствате сензорния екран, прочетете ръководството с инструкции – обикновено там е посочено как можете да почистите устройството.
  3. Желателно е да изключите устройството преди почистване на екрана.
  4. За да почистите сензорния екран, използвайте само специални лакове или мокри кърпички за сензорни екрани.
  5. Не нанасяйте течност директно върху екрана. Почиствайте с мокра кърпа и след това избършете дисплея. Уверете се, че течността не попада върху тялото или в свободните пространства.

Тук може да разгледате дисплей с тъч скрийн за Samsung SM-G950F Galaxy S8.

Грижа за смартфона отвътре е важно да бъде правена редовно.

  1. Почиствайте „боклука“

Смартфонът, подобно на тялото, трябва периодично да се почиства от „отпадъците“, натрупани по време на експлоатацията му. Това важи особено за смартфоните, работещи на операционната система Android. Периодично премахване на излишния кеш и остатъчни файлове, както и освобождаване на памет, може значително да намали броят на бъгове във вашия смартфон. Едно от най-добрите приложения за почистване на смартфон от „боклук“ е програмата „Clean Master“.

  1. Инсталирайте само надеждни приложения

Преди да инсталирате някое приложение, първо прочетете отзивите и коментарите към програмата, а също така я проверете с антивирусни програми и само след това инсталирайте.

  1. Зареждайте смартфона си правилно. Батерията на всеки смартфон започва да губи капацитета си след 500 цикъла на зареждане / разреждане, но този момент може да дойде много по-рано, ако го зареждате неправилно. Опитайте да наблюдавате пълния цикъл на зареждане. Не зареждайте смартфона само когато е стигнал до „0“.

Научете за различните видове вентилатори за лаптопи HP 500 510 520 530 540. Те са още една грижа за техниките, когато се налага.

Заключение

Никога не се опитвайте сами да коригирате щетите на вашия смартфон, защото това ще загуби гаранцията. Също така не забравяйте, че всяко мобилно устройство има сериен номер, само в случай, че го пренапишете. Този номер ще ви помогне при търсене на смартфон в случай на кражба.