Малки хитринки за твоето домакинство

Малки хитринки за твоето домакинство

Навярно и вие като много други домакини се стремите домът да е в реди, а чистотата да балансирана, но не винаги е лесно. Нека ви кажа няколко лесни хитринки за твоето домакинстване, които да са от полза в конкретни ситуации:

Вместо да изхвърляте домакинските гъби, само защото след няколко измивания са придобили неприятна миризма, лесно може да ги хигиенизирате като в накиснете в разтвор от вода и белина. Изперете ги и ги изплакнете обилно с вода. След като сте унищожили бактериите, спокойно може да използвате гъбите отново.

Не пропускайте да премерите количеството препарат, който поставяте в пералнята. Всеки вид препарат има указание в какви количества да се поставя, в противен случай може да увреди тъканите и да се натрупа в повече на някои места в машината.

Повечето от замърсяванията в дома могат да бъдат отстранени с разтвор от бял оцет в съотношение 1:1. Пригответе си такъв в бутилка с пулверизатор, а за да е още по-приятно почистването и да оставя трайни указния добавете малко сол лимонов сок.

Декорацияможе да направите със стъклена бутилка, чаша или ваза. За целта на дъното й изсипете зърна от кафе. В тях забодете сухи клонки или истински цветя за украса. Подобно изпълняне ще стои красиво и на офис бюрото само вместо цветя забодете моливи и/или химикали.

Ако се нуждаете от услуги по извозване на стари неща в региона, вижте на адрес: http://www.bulkom.com/regioni/vratsa.