Маска от зехтин за кожата

Маска от зехтин за кожата

Зехтинът идва от Древността и до наши дни се прилага не само в кулинария, но и в козметика. Ако търсите начин да съхраните кожата на лицето, тялото и косата, трябва да включите и тази съставка в ежедневната си грижа.

Това масло може да бъде освежаващо, да се използва за маска за лицето, което ще бъде особено полезно за жени, изложени на множество напрежения. Без съмнение, зехтинът „знае“ как да поддържа дълго младостта и еластичността на кожата.

За целта вижте серум за бюст с уголемяващ и повдигащ ефект или тази рецепта:

Рецепта 1 . Смесете равни части зехтин с бяла глина, купени в аптека, поставени върху лицето и оставете освежаващата смес за 15-20 минути.

Рецепта 2. Вземете една супена лъжица овесени ядки, задушени с вряла вода, добавете един жълтък в каша и една супена лъжица зехтин. Смесете съставките и постави върху кожата в продължение на 20 минути.

След такива маски кожата ще изглежда свежа, отпочинала и сияйна, така че кожата е изпълнена с витамини, порите са чисти и се свиват, броят на малките бръчки ще се намали, а в студения сезон ще изчезне нуждата от пилинг.

Спа терапии за кожата със зехтин

Използването на зехтин у дома, можете да подредите прекрасни спа процедури. Това ще изисква малко морска сол, любимо етерично масло и различни розови листенца, парчета от портокал, грейпфрут или ябълка. След това е необходимо, за да добави около половин супена лъжица зехтин. Готовото чувалче с лечебен състав попада под струя гореща вода при пълнене на ваната. Тази процедура ароматерапия помага да се отпуснете и да създаде тон за кожата. Вижте 5 ползи за вашия малък бизнес.