Почистване на мазе: Ръководство „Как да“

Мазетата и избите често могат да изглеждат като безценно допълнение към къщите, с почти безкрайни възможности и предимства, достъпни за собственика на жилището. В действителност много мазета се превръщат в сметища за вещите, които собствениците им не могат да решат, дали да запазят или изхвърлят.

Имайки това предвид, решихме, да ви предложим няколко съвета и най-добрите начини за почистване на мазе.

Някои собственици на къщи преобразяват тези терени в изцяло нови интериори, където приложенията нямат край. Така, например могат да превърнат мазето си в нова спалня, докато някои просто осъзнават, че трябва да бъдат подредени. Някои хора дори превръщат мазетата си в тайни фантастични светове. Каквото и да сте планирали за вашето мазе или избата, ще трябва да се отървете от всички тези нежелани предмети, преди да може да поставите тези планове на място. Но откъде да започнете?

Как да изчистите мазето си

Освен ако нямате план за пълно разчистване, то когато става въпрос за почистване на мазето си, първото нещо, което трябва да направите, е просто да слезете там. Трябва да започнете да организирате съдържанието на мазето си на две купчини: какво трябва да остане и какво трябва да изхвърлите.

Задайте си следните въпроси, когато се организирате:

Все още ли се нуждая от този артикул?

Може ли някой друг да използва този елемент?

Може ли този артикул да бъде продаден или дарен?

Ако сте стриктни със себе си, подобни въпроси трябва да ви помогнат да намалите всичко, което сте складирали в мазето си. Този подход ще ви позволи да намерите подходящ дом; независимо дали това е купувач чрез онлайн пазар, благотворителен магазин или в местна станция за пренос на отпадъци. След като сте решили, какво пазите и от какво се отървавате, каква е следващата стъпка?

Изчистване на мазето: Какво да правите с нежеланите предмети

Следващата стъпка зависи от това, как планирате да се отървете от нежеланите предмети. Ако планирате да премахнете елементите сами, може би си струва да започнете първо от предметите, които дарявате, тъй като те трябва да бъдат най-лесните за излизане от дома ви. Където и да живеете в страната, несъмнено има много местни благотворителни магазини, които с удоволствие ще приемат нежеланите ви вещи. По този начин някой друг ще може да се възползва от тях.

Всички предмети, които планирате да продадете или предадете, може да отнемат малко повече време, за да се отървете от тях. Независимо дали планирате да изброявате елементите в онлайн базари и битаци, може да почувствате трудоемки задачите, а заинтересованите страни малко в търсенето. Добра идея е да помислите, за колко ще можете да продадете всеки артикул и дали тази сума си заслужава времето.

И накрая, що се отнася до предметите, с които искате да се сбогувате, започнете да мислите как ще транспортирате своите предмети. Имате ли подходящ транспорт или трябва да наемете услугите на фирма по почистване на мазе.

Колко струва почистването на мазе?

Както при повечето неща, така и тук има предмети, които могат да доведат до допълнителни разходи. Ще има и такива, които изискват да се изхвърлят отговорно или да бъдат рециклирани. Последните са хладилници, лаптопи всякаква битова техника и пр.

Имайки това предвид, най-добрият начин на действие е да се свържете с фирма, за да могат да ви дадат конкретна и индивидуална оферта, която е създадена специално за вашите нужди. Можете да ни предоставите точно описание на елементите, които искате да премахнете, приблизителна оценка на обема и т.н.. Колкото повече информация може да предоставите по телефона, толкова по-точна ще е офертата.