Разчистване на апартамент и ТОП 3 гениални идеи за използване на старите вещи

Разчистване на апартамент и ТОП 3 гениални идеи за използване на старите вещи

Знаете ли, начин, по който хората могат да направят екологичен избор, чрез повторно използване и даване на втори живот на нещата.

Красивата страна по разчистване на апартамент е, че няма ограничения за това, което можете да създадете. По принцип, когато изберете да използвате нещо повторно, вместо да го хвърлите в кошчето или рециклирате, което си е чист начин да дадете нов живот на неща, които очевидно вече не ви трябват или не ви харесват.

От полагането на усилия да не се губи храна до решението да направите дома си сам, вместо да купувате нови продукти през цялото време, има много лесни начини за повторно използване. Има и лесни трикове да се отървете от излишното с разчистване на апартамент, което може да наемете тук: https://www.izvozvane.com/pochistvane-apartament.

Ето 3 лесни начина за повторно използване, които да опитате у дома, за да намалите въглеродния си отпечатък:

1. Идеи за обновяване на мебели

Мебелите са може би най-често рециклираният продукт. Понякога е достатъчно да го шлайфате, да му нанесете нов пласт боя и може би нов комплект дръжки и сте създали нова мебел, която внася свежа нотка във вашия декор.

И така, понякога може да промените функционалността на стара мебел или такава, която вече не ви е необходима, създавайки напълно нова мебел. Ето, как можете да го направите:

Превърнете скрин за спалня в поставка за растения или нощно шкафче в масичка за кафе.

С вратите на стар гардероб може да създадете преграда за стая.

От чекмеджетата на гардероба може да създадете рафтове за балкона или гаража.

2. Обновяване на идеи за дрехи

Ако имате шевна машина или имате умения за шиене или бродиране, значи вече сте професионалист в рециклирането на текстил. Завивките и одеялата са чудесен пример за създаване на нещо ново и ценено от текстил, който вече не е за употреба.

Има и много други начини за повторно използване на дрехи, които вече не носите, или текстилни материали за създаване:

Възглавници за столове, кухненски престилки, салфетки или покривки.

Текстилни чанти, аксесоари за коса, дрехи за домашни любимци.

Калъфи, чанти за съхранение, парти костюми.

3. Идеи за преработване на бутилки и одеяла

Търсите супер лесен начин да отглеждате любимите си билки? Рециклирайте пластмасовите бутилки и ги превърнете в малки саксии. Одеялата също могат да се използват повторно за направата на хранилки за птици, саксии или държачи за прибори или малки аксесоари.

Създайте прости празнични светлинни декорации с бутилки и буркани. Например, бутилки за джин или уиски с интересна форма правят забавни основи за лампи „направи си сам“. Стари буркани, боядисани по креативен начин, могат да станат свещници. За украса на Хелоуин или пиратско парти, чашите могат да бъдат боядисани в черно и да се използват като вази за цветя или просто да се нарисуват различни символи, върху тях.

Източник: Izvozvane.com