Рокли за специални случаи

Дали и вие като Пепеляшка от приказката, мечтаете за празничната рокля, с която да съберете всички погледи на тържествения прием, на който сте поканена? Ако това е така, но все още не знаете какво е на мода в наши дни, надникнете в дебрите на темата рокли за специални случаи: http://fashioncolors.eu/dreha/damski-drehi/рокля-с-клош-ръкав-102411.

Истината е, че няма правила!

Според критиците на модата има тоалети, които остават в историята на модата и се помнят векове. Те са ярки следи, които ни напомнят за знаменитости. Такива са малката черна рокля, бялата рокля на Мерилин Монро или алената женствена рокля на Джулия Робъртс от едноименния филм Хубава жена.

Ако две дами в наши дни се заприказват, как трябва да изглежда роклята на модерната жена, няма начин да стигнат до единогласие. Това се дължи на множество фактори. От една страна жените имат различни телосложения, а от друга вкусове, привички или предпочитания към материи и цветове могат дa окажат съществени промени.

И все пак двете въпросни дами биха стигнали до едно общо твърдение, а то е, че роклята трябва да е прекрасна и да прави притежателката си неотразима. Решението на въпроса какво да облека, може да откриете на адрес: http://mislya.com/2017/09/18/избор-на-правилни-комбинации-дрехи-за.

Да вземем под внимание времето на Бароко стила. Тогава се е приемало, че официалната рокля трябва да бъде с висока талия, буфан ръкави, разкошно, пищно деколте, корсет, фусти, падащи като вода от водопад, кринолин и богато украсена горна част.

Ако днес трябва да дадем определение за рокли за специални случаи, то към тях бихме отнесли единодушно всички булчински рокли, малка черна рокля, бални, абсолвентски и абитуриентски, коктейлни рокли, рокли за приеми и пр.

Понятия няма дори по отношение украсата на роклите за специални случаи. Подобни понятия може да са малко, много, прекалено. Може би в това и днешната мода залага – няма правила.

Свободата в съвременните облекла, дори в официалните рокли, позволява на всяка жена да е бляскава и неотразима. Достатъчно е само моделът да бъде точно избран за телосложението и подсилен с правилните аксесоари.Малко инфо и тук: http://alfhildr.eu/2017/09/15/hvordan-lage-en-universell-base-skap-for-menn.

И все пак все някъде в нечий гардероб съществува роклята мечта, която у почти всяка жена би събудила желание за притежание или въздишка на възхищение.