Специализирана козметика специални резултати

Според типа кожа – суха, мазна или чувствителна, се избира и цялата продуктова линия козметични продукти. Самото почистване не е никак сложно, но изисква постоянство и внимание в подбора на козметичен арсенал от помощници.

Дълбоко почистване и матиране – за да се гарантира, дълбоко почистване на порите от мръсотия и прах е особено важно за тези, които имат разширени пори и кожата е склонна към образуване на пъпки и акне. Най-малко два пъти седмично, човек трябва да почисти със скраб или пилинг. За тази цел е необходимо да се приложи инхалация с пара, докато порите са отворени. Тогава се прилага масаж, а след това лицето се изплаква с топла вода.

Ако кожата ви се характеризира с мазен блясък, в никакъв случай не се използва, водороден пероксид. По-подходящ е коректор, който със сигурност ще бъде със SPF защита. Такава предлага Atache крем, лосион, тоник.

Това ще помогне да се защити тялото и да се предотврати излишния себум под въздействието на слънчевата светлина. Въпреки това, в търсене на начин да се направи тонуса на кожата, трябва да се помни, че използването на матиращите агенти може да създаде и обратния ефект.