Съвети, които ще ви помогнат да се придвижите по-лесно в новия си дом и цени за извозване на мебели

Съвети и цени за извозване на мебели

Когато става дума за цени за извозване на мебели е необходима много организация, за да се движите, за да не загубите обекти или да загубите самообладание трябва да вземете някои решения.

Съвети, които ще ви помогнат да се придвижите по-лесно в новия си дом и цени за извозване на мебели

Това е забързан период, но с добре разработен план и малко помощ от приятели или фирма за извозване ще можете да завършите всичко, без много изтощение. Подготвили сме списък със съвети. Те ще ви помогнат да се преместите в новия си дом без стрес:

Не оставяйте всичко за последните дни – вижте за цени за извозване

Проучете за цени за извозване на мебели предварително. Едва, когато стигнем до точката на преместване, осъзнаваме, колко неща сме купили в къща и ако оставим всичко в последния момент ще разберем, че нямаме достатъчно време или материали за опаковане. Обикновено, за да имате време да подредите и организирате всички неща от къщата в кутии ще трябва да започнете поне 2 седмици предварително.

Изберете метод на транспорт и цени за извозване

Направете планове предварително. Планирайте предварително деня на преместването. Направете го, така че транспортните средства да са налични (дори ако приятел / роднина или фирма ви помогне). В деня, в който трябва да освободите дома си, имате кола, достатъчно голяма, за да пастне на багажа ви. В идеалния случай бихте намерили кола с ремарке или товарен автомобил, което (дори ако струва повече) ви дава много повече мобилност и ефективност от автомобила.

Отървете се от това, което не използвате

По повод на преместването можете да се отървете от обектите, от които вече не се нуждаете и не сте използвали поне 6 месеца. Така може да се разделите и с нещата, с които ви е трудно да се разделите. Може например да направите друго семейство щастливо, дарявайки всичко, от което вече не се нуждаете.

Маркирайте кутиите

След като поставите обектите в кутии, би било добре да маркирате всеки един от тях. Това ще ви е от полза, за да може по-лесно да стигнете на местоназначението, когато разопаковате. Препоръчваме ви да пишете съдържанието отстрани, а не на корицата. Това е важно, защото тези неща могат да бъдат поставени един върху друг за транспорт и няма да имате достъп до информацията.

Обърнете голямо внимание на ценностите

Обърнете специално внимание на опаковките на бижута или ценности (сувенири, картини и други ценности). Поставете ги в специални кутии, за да се погрижите лично. Добре е също така да присъствате, когато са поставени в колата за транспорт до местоназначението. Така ще избегнете загубата им или унищожаване по време на транспортиране и при максимална безопасност.

Включете се в местенето

Включването в преместването не означава непременно пренасяне на вашите артикули (особено ако сте наели фирма за извозване на мебели). Уверете се обаче, че тези, които ви помагат (независимо дали са приятели или служители на транспортна компания), са информирани за съдържанието на кутиите. Те трябва да знаят и за крехкостта или специалните инструкции за работа, както и мястото на заселване на местоназначението.

Източник: izvozvane.com