Трансформиране на интериора с възглавници

Текстилът позволяват трансформиране на интериора без значителни финансови разходи: Може да промените завеси и възглавница на диван, или просто да си купите декоративни възглавници и „готово“ – един напълно нов стил в хола!

Възглавниците са допълнение към меките мебели, интериорът с тяхна помощ става по-уютен, модерен и стилен. Може да изхвърлите всички стари мебели, овехтели покривала и тези със скъсани дамаски.

Основното нещо е да изберете правилния материал, размер и форма, както и да организирате комуникацията между различните интериорни детайли.

Ако сте решили да поставите основния акцент върху декора, тогава имате нужда от всички текстилни материали, за да приберете наситени и ярки цветове, поддържани в един диапазон. Ако задачата ви е да подчертаете стила, тогава ще трябва да обикаляте магазините в търсене на текстил, който не нарушава общата идея за интериора. Най-доброто решение е да направите със собствените си ръце покривки, пердета, покривки за легло и декоративни възглавници. Такива неща определено ще станат истинска изключителност, ценни за принос за семейния комфорт и в същото време разходите ще бъдат намалени няколко пъти. Нека създадем истински „шедьоври“ заедно, за да разсеем от ежедневието и да подчертаем красотата и индивидуалността на дома.

Майсторски клас: стилна възглавничка-цвете

Необходими материали

  • Вземете готова възглавница във всякакъв размер;
  • филц или вълна за материал, изберете подходящата цвят за интериора;
  • конец, игла или шевна машина.

Процесът на производство:

  • изрязваме калъфката – предната и задната;
  • изрязани от тъкани 50-60 кръгчета с диаметър 5-10 см – колкото по-малка е възглавницата, толкова по-малък е диаметърът;
  • всяко отрязано парче е сгънато няколко пъти на половина и е зашито с двойка шевове в центъра на кръга;
  • Зашийте всички венчелистчета на предната част на калъфките, колкото е възможно по-точно, колкото по-близо са вплетени венчелистчетата – толкова по-просторна ще бъде вашата възглавница;
  • Ушийте възглавница и я поставете на дивана;

В крайна сметка сами ще се възхитите на резултата от своята работа.