Уеб дизайн на страница 404: Как да задържим потребителите дори и при грешка

Всички в мрежата са преживели неприятния сблъсък със „страница 404”. Отговорът на въпроса ти съществува в някой сайт, но вместо него–хоп! Станала е грешка! В такъв случай болшинството затварят сайта — издънка и даже не им хрумва да се върнат там. За да не избягат читателите ви с писъци при някоя издънка, трябва да предложите такъв уеб дизайн, че да намалите чувството за огорчение и дори да превърнете негатива в позитив.

Как да стане това, питаме Уеб Дизайн България?

 

За да задържите читателя, трябва да предложите съдържание — отговор на големия въпрос: „И аз какво да правя сега?”–по възможност с прости и ясни инструкции. Отделно–да вземете предвид въпросите, които ще възникнат със SЕО-то.

 

Ако се стигне до страница 404, тогава:

 

Бъдете любезни–посетителите ви са тук не по своя вина. Покажете съжаление и готовност да им помогнете.

 

Не ги занимавайте с технически детайли. Тя ще им дотежи или дори–изплаши. Обяснете проблема по достъпен начин и ги уверете, че ще го отстраните скоро.

 

Помолете потребителите да проверят как са изписали връзката–възможно е да има пропусната буквичка или знак.

 

Придържайте се към общата концепция за уеб дизайн на сайта. Това е вашият бранд–и държите на всеки елемент от него!

 

Едновременно с това трябва да знаете, че страница 404 не е обичайна страница. Посетителите ви трябва да са наясно, че не са открили това, което им трябва.

 

Накарайте потребителите да се усмихнат! Чувството за хумор спасява живот, какво остава–издънка в мрежата. Някоя креативна закачка или занимателна рисунка ще ви измъкнат деликатно от заплетената ситуация – така се прави профи уеб дизайн.

 

Бъдете полезни и предложете съвпадения — За да са сбъркали в резултата, значи нещо са търсели. Предложете алтернатива–менюто, последната публикация, топ статиите в сайта ви.

 

Добавете възможност за търсене–дори да не са намерили страницата, може да открият полезно съдържание в друга на сайта ви – казват Уеб Дизайн България.