дървеница

Унищожаване на дървеници

Унищожаване на дървеници в различни типове обекти

За съжаление появата на дървеници е често срещано явление. Много пъти голямата концентрация на хора в тесните пространства, по строителните обекти, стари конструкции и пр. може да доведе до неспирното им разпространение.

Дървениците може да обитават, както вашите мебели, така и навеси на строителни обекти, дървени скелета, та чак до каюти. Големият трафик от хора, понякога води до огромни темпове в популацията им.

Всичко това допринася за разпространението на дървениците и възпрепятства успеха на мерки по самото отстраняване.

Не са редки и случаите, когато собствениците на заразени каюти, продават такива на вторичния пазар и в замяна купуват нови. Това правят само, за да разрешат проблема с дървениците.

В същото време широко разпространени са и случаите, когато изпълнител, закупил употребявани каюти, например в процеса на организиране на строителство на вила е изправен пред факта, че заедно с имота е придобил и дузина дървеници. Независимо от това, в коя графа попадате вие, добре е да сте насяно, че съществуват и се прилагат методи за успешна борба с дървениците.

Пръскане на дървеници в различни типове обекти

И така, ако обектът е строителен навес, целта е да се премахнат дървениците от навеса.

За целта всички обитатели (бил то жители или собственици) трябва да се преместят за известно време навън. Преди обработката да започне всички вещи и мебели, личните неща, херметически се опаковат и прибират.

Прочетете повече за самата организация по пръскане срещу дървеници на страници на сайта: preventa.bg.

Изнасят се матраци, одеяла, спално бельо, възглавници и др. Това, което не е необходимо да се изхвърля, трябва да се планира за бъдещо ползване, т.т. добре да бъде опаковано и защитено, срещу третирането с инсектициди.

Подплата, шперплат, листове картон и други в мебелите също биват пръскани. Това е важно да се знае, защото дървениците обикновено се крият зад тях. Паразитите навлизат, през най-малките пролуки и дупки. Не е необходимо да се премахва всичко, достатъчно е да се организират няколко дупки за достъп в пространствата, така, че при обработка пръски от препарата да достигнат на правилните места.

Прилагането на инсектицид препарат, правилно е много важно

С такъв може да се третира, дори матрак, но е добре да се знае, че в много от случаите, след това е невъзможно да се използва отново. По-скоро, от службите за борба с вредителите използват специални машини, които всмукват дървениците от меките мебели.

Колкото по-дълго бъдат оставени помещенията изолирано, толкова по-добре. Минималният период на задържане на третирания обект, след извършване на мерки за борба с вредителите, е един ден.

Когато Дървениците вече са унищожени успешно е правилно да се повтори цялата процедура, отново след две седмици. Така ще е гарантирано избавянето от насекомите и тяхната популация за дълъг период от време.