2 тактики да намалите от разходите за отопление

Знаете ли, че може да се отоплявате на електричество и да пестите от сметките за ток. Ако това ви звучи нелепо и невъзможно, предлагам ви да четете по-надолу.

Независимо дали отоплението на дома ви е с климатици дд трейд Midea MS12FU-09HRDN1 или камина, парно или друг вид отопление, това са важни закономерности:

Тези 2 тактики ще са от полза, за да спестите от разходите за отопление на дома, дори да имате климатик във всяка стая:

Използвайте топлината на слънцето

Прозорците, които са обърнати към слънцето могат да бъдат ефективни слънчеви колектори. Отворените завеси за югоизточно и западно изложение през деня ще допринесат да се стоплят вътрешните повърхности. След това затворете всички завеси през нощта, за да предпазите топлината от бягство. Помислете за топлинни, която парират вашите завеси за допълнителна ефективност.

Пред прозореца може да има огради и дървета, които блокират вятъра. Това ще помогне за защитата на къщата от загуба на топлина през зимата. Помислете за подрязване на дървета или храсти, които пречат на слънцето да достига до прозорците. Широколистните дървета, които губят листата си през зимата са идеални, защото те позволяват на слънцето през зимата и едновременно са от полза през лятото, защото пазят сянка.

Контрол над топлина

Помислете за спиране или намаляване на топлината в помещения, където рядко се затварят вратите. Не се изключва в една стая, където е термостата да се намира и системата за отопление. Така по-голямата част от времето ще може да следите за температурата и това да е постоянна.

Научете повече тук: http://alfarinn.eu

Разгледайте интересна информация от този адрес: http://sandaro.eu

Това може да ви е от полза: http://geoffde.eu

Ако вашият дом се отоплява чрез система за принудителен въздух, трябва да се направи от професионалист, защото отоплителните системи са балансирани, а ако не е така може да работи неефективно.

Уверете се, че потокът на топлина не се загражда и спира от мебели или завеси.

Понякога може да се чувствате удобно в отделни стаи, докато въртите надолу термостат на централната отоплителна система. Ако се използват други отоплителни уреди, осен климатици, такива ще запазят пространствата уютни и топли за по-дълго. Най-важното, за да бъде изпълнено подобно условие е да спре изтичането на топлина.