3 неща, за да подобрите работата на климатика и да намалите разхода

Климатиците са едно отлично откритие на новото време. Те подобряват комфорта в домове и офиси и улесняват значително домакинствата. С избора само на едно копче може да постигнете максимума на желана температура в помещенията, без излишни действия и мръсотия.

Но както всяко друго нещо, така и климатикът си иска неговото внимание. Избрахме 3 неща, на които да отделите време, за да подобрите работата на климатика и да намалите разхода: http://ddclima.bg/klimatik/stenni-klimatici/mitsubishi-electric-msz-fh35vemuz-fh35ve.

Контрол на термостат на климатика

Дистанционното управление на климатичните инсталации стана стандартно с много съвременни термостати. Няма нужда да напускате дивана, докато променяте настройките. Използвайте устройството за дистанционно управление или смартфон, за да включите или изключите климатика, да промените температурата или да зададете таймер. Друг удобен начин са системите за домашна автоматизация, които минават през вашия смартфон и контролират климатичната инсталация. Те също се превръщат в много достойни „приятели“ на века.

Заключване и сигурност

Преносимите климатици са изключително удобни, но могат да представляват риск за сигурността. Специалните такива могат да се закрепят към прозорец, или да са монтирани с компоненти към вентилационен комплект.

Поддръжка

Поддръжката е задължителна, ако искате да повишите ефективността на климатизацията. Поддръжката се грижи за няколко фактора, които могат да намалят ефективността и експлоатационния живот. Тя включва почистване на отломки от кондензаторните серпентини и изсмукване на кондензаторни бобини. Понякога е необходима профилактика на ребрата на серпентината. Професионалните техници по климатици предлагат такова редовно почистване и инспекция на цялата климатична инсталация. Не пренебрегвайте нуждата от редовно планирана поддръжка.