5 съвета за перфектното почистване и цена за почистване на апартамент

5 съвета за перфектното почистване и цена за почистване на апартамент

Не подценявайте важността на подготовката за почистване. Ако се питате вече защо ви го казваме, веднага даваме повече яснотата по темата:

Преди прахосмукачка е необходимо внимателно да инспектирате пода. Много от нас стигнаха до това заключение, изпращайки някои от нещата в прашната бездна. Не умножавайте грешките си и не повтаряйте чуждите – бъдете внимателни! Не пренебрегвайте средствата за защита, преди работа с химикали: надеждни гумени ръкавици, носени всеки път преди миене на съдове. Последните ще ви предпазят не само от сухота и дразнене на кожата, но и ще ви предпазят от артрит в бъдеще.

И, ако имате алергични реакции към бели, избелващи и почистващи препарати за водопроводи и след почистване имате затруднено дишане, не се колебайте да се запасите и с респиратори. Също така силно препоръчваме на всички да ги носят, когато разпушват канализацията със силни химикали.

Погрижете се за безопасността не само на себе си, но и на дома си, за да не се получи според поговорката „почистваме едно – осакатяваме друго“. Например, преди да търкате мебели или врати с лак, не забравяйте да покриете пода и всичко останало с вестници, върху които не бихте искали да видите огледални замръзнали локви. Повече за Цена за почистване на апартамент може да следите и на този адрес: https://www.depo.bg/ceni.

Съвети за почистване на апартаменти: следвайте правилния ред

Направете почистването „отгоре-надолу“ – тоест първо избършете праха по полилея и по шкафовете, след това по рафтовете отдолу и накрая, когато вече няма прах, който може случайно да изчеткате върху под, заемете се с миене. Имайте предвид, че почистването на пода с прахосмукачка или метла е прашна работа. Вдигнатият от пода прах ще трябва да се намокри отново с парцал, гъба или наелектризирана метла.

Следвайте рутината и в по-широк смисъл. Най-добре е да не отлагате цялото си чистене през уикенда, така че ако имате спонтанни планове да прекарате почивните дни в нещо по-интересно, да не се налага да ги отлагате в името на чистотата.

Изберете дни, в които редовно ще вършите една от домакинските задължения: например във вторник вечер да миете пода, в четвъртък да сменяте и перете спалното бельо и така нататък. Това значително ще ви помогне да поддържате къщата в ред и да избегнете двуседмични пропуски в почистване.

Позволете си бъркотия в едно нещо

Както казахме, за да улесните почистването, изхвърляйте отпадъци на място през цялата седмица.

Вземете си „кутия за хаос“: например непрозрачен контейнер, в който за минута може да отделите всичко ненужно от повърхностите, за да изглежда стаята добре. Винаги може да проучите и за актуалната цена за почистване на апартамент на пазара.

В зависимост от вашите навици това може да бъде или сравнително голяма кутия за дрехи, книги и други големи предмети в ъгъла на стаята, или малка кутия за дребни пари, канцеларски материали, карти за отстъпка и чекове – на масата (най-удобното опция). Ще е възможно да поставите нещата в ред в кутията, като разположите натрупаното на места или го изхвърлите, веднъж седмично. Разглобяването на купчина боклук е по-лесно и по-бързо (и дори малко по-интересно), отколкото събирането на тези малки неща в цялата стая по време на почистване.

Източник: DEPO.BG